Direkt zum Inhalt

VDI 3957 Blatt 4

Biological measuring techniques for the determination and evaluation of effects of air pollutants on plants (biomonitoring) - Method of the standardised exposure of curly kale - Assessment of pollutant content in food plants for human consumption

Auf einen Blick

Englischer Titel

Biologische Messverfahren zur Ermittlung und Beurteilung der Wirkung von Luftverunreinigungen auf Pflanzen (Biomonitoring) - Verfahren der standardisierten Exposition von Grünkohl - Bewertung von Schadstoffgehalten in Nahrungspflanzen für den menschlichen Verzehr

Erscheinungsdatum
2024-01
Herausgeber
Engl. VDI/DIN-Kommission Reinhaltung der Luft (KRdL) - Normenausschuss
Zugehörige Handbücher
Seitenanzahl
34
Erhältlich in
Deutsch, Englisch
Kurzreferat

Air pollution can lead to plant damage and accumulation of pollutants in plants. Systematic investigations of such substance accumulations allow conclusions to be drawn about the extent of the effects of air pollution and possible risks for plants, animals, and humans. The standard describes the use of curly kale as a bioindicator for assessing pollutant levels in home-grown food crops with reference to human consumption. Curly kale is particularly suitable as a bioindicator for persistent, organic pollutants, but also immission-related inputs of (heavy) metals can be recorded. The individual steps from the cultivation and exposure of curly kale to the sampling and processing of the plant samples to the evaluation of the determined pollutant contents in relation to human consumption are presented in the standard. Curly kale is representative for all leafy vegetables, e. g. spinach, chard, lettuce, rocket and lamb's lettuce. The standard is only applicable to non-commercial cultivation of food crops, for example in home gardens or allotments.

Inhaltsverzeichnis der Richtlinie ansehen

Richtlinie bestellen

Preis ab
103,50 EUR inkl. MwSt.
Bei DIN Media bestellen

FAQ

Stellen Sie Ihre Frage / Nehmen Sie Kontakt mit uns auf

Teilen